Hlavní obsah

Trojnásobný cyklokrosový šampion Van Aert pojede poprvé Tour de France

Brusel/Praha

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Belgičan Wout van Aert se představí na Tour de France, kde ho čeká debut na Grand Tour. Čtyřiadvacetiletý cyklista dostal od týmu Jumbo-Visma důvěru hned ve své první sezoně v elitním silničním seriálu WorldTour.

Foto: Sport.cz

Belgičan Wout van Aert.

Článek

"Odbudu si premiéru na Grand Tour trochu dřív, než jsem čekal. Příští měsíc se postavím na start Tour de France v Belgii, což je pro mě skvělé. Děkuji týmu za tuhle příležitost a podporu. Bude to fuška," uvedl Van Aert, který letos na mistrovství světa v cyklokrosu skončil druhý za nizozemským rivalem Mathieuem van der Poelem.

Oba se pak na jaře úspěšně zapojili do silničního pelotonu. Van Aert vybojoval pódiová umístění v klasikách Strade Bianche a E3 Harelbeke. Nyní jede jako přípravu na Tour svůj první letošní etapový závod Critérium du Dauphiné, kde v úvodní etapě vybojoval třetí místo.

Lídry nizozemské stáje Jumbo-Visma na Tour budou Dylan Groenewegen a Steven Kruijswijk, pátý muž loňského ročníku. V nominaci chybí Slovinec Primož Roglič, který byl před rokem na Tour celkově čtvrtý. Letos už má za sebou Giro d'Italia, kde obsadil třetí místo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články