Hlavní obsah

Cyklista Pantano ukončil kariéru: U mé pozitivní kontroly mi něco nesedí

Praha

Kolumbijský cyklista Jarlinson Pantano se rozhodl nečekat na vyřešení své dopingové kauzy a ukončil kariéru. Třicetiletý jezdec měl na konci února při mimosoutěžní kontrole pozitivní test na krevní doping EPO. Mezinárodní cyklistická unie i stáj Trek-Segafredo mu po zveřejnění výsledku zkoušky v dubnu pozastavily činnost.

Foto: Sport.cz

Kolumbijský cyklista Jarlinson Pantano ukončil kariéru.

Článek

Pantano, který v roce 2016 vyhrál horskou etapu na Tour de France, požádal o analýzu kontrolního vzorku B. Její výsledek zatím není znám. Trojnásobný účastník Tour i Gira d'Italia tvrdí, že je nevinný.

"Moje svědomí je čisté. Není tajemství, že jsem měl zdravotní problémy. Letos mi našli dva virusy. Nevím, jak se do mého těla dostaly. U té mojí pozitivní kontroly mi něco nesedí. Mám za sebou přes 60 kontrol podle biologického pasu," uvedl kolumbijský šampion, kterým měl v elitním týmu Trek-Segafredo smlouvu ještě na příští sezonu.

"Rozhodl jsem se, že už s UCI bojovat nebudu. Obhajoba by mě stála hodně peněz a svou pozici v týmu už jsem ztratil. Co jsem měl v cyklistice dokázat, to už jsem udělal," řekl Pantano.

Reklama