Hlavní obsah

Cyklistický závod Dauphiné vede po královské etapě Fuglsang

Pipay

Novým lídrem závodu Critérium du Dauphiné je po královské předposlední etapě dánský cyklista Jakob Fuglsang. Členovi týmu Astana dnes těsně uniklo vítězství, které získal Nizozemec Wout Poels, ale před závěrečnou osmou etapou vysvlékl ze žlutého trikotu lídra Brita Adama Yatese.

Foto: Foto Deceuninck Quick Step - Sigfried Eggers

Český cyklista Petr Vakoč

Článek

Poels krátce před cílem ve stoupání do Pipay dostihl v dešti dvojici uprchlíků Fuglsanga a Němce Emanuela Buchmanna a slavil emotivní vítězství. Nizozemský vrchař ve středu dopoledne absolvoval s lídrem svého týmu Ineos Chrisem Froomem tréninkovou jízdu, která pro britského cyklistu skončila těžkým pádem a mnohačetnými zlomeninami.

Fuglsang s Buchmannem dojeli po 133 kilometrech, na nichž jezdci absolvovali tři vrchařské prémie první kategorie a závěrečnou nejvyšší kategorie, sekundu po Poelsovi. S odstupem deseti sekund dokončila etapu skupinka s dosavadním lídrem Yatesem. Česká dvojice z týmu Deceuninck-Quick Step Petr Vakoč, Zdeněk Štybar skončila v osmé desítce s odstupem 24 minut.

V čele průběžného pořadí má Fuglsang náskok osmi sekund před Yatesem a dvaceti před Američanem Tejayem van Garderenem. V neděli se jede závěrečná etapa z Cluses do švýcarského Champéry, kde na 113 km na cyklisty čeká sedm vrchařských prémií, i když pouze dvě první kategorie.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 7. etapa (133,5 km):
1. Poels (Niz./Ineos) 4:01:34
2. Fuglsang (Dán./Astana)
3. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) oba -1
4. Pinot (Fr./Groupama-FDJ)
5. Martin (Ir./SAE Team Emirates)
6. A. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) všichni -10
...76. Vakoč (ČR/Deceuninck-Quick Step) -24:18
77. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) -24:18
Průběžné pořadí:
1. Fuglsang 27:36:40
2. A. Yates -8
3. Van Garderen (USA/EF Education First) -20
4. Buchmann -21
5. Poels -28
6. Teuns (Belg./Bahrajn-Merida) -32
...77. Vakoč -51:32
82. Štybar -54:41

Reklama

Související témata: