Hlavní obsah

Bábka připravil o naději na medaili z keirinu pád ve finále

Aktualizováno

Dráhový cyklista Tomáš Bábek na Evropských hrách upadl ve finále keirinu a druhou medaili k sobotnímu zlatu z kilometru s pevným startem nepřidal. Klasifikován byl jako pátý, Pavel Kelemen skončil osmý, poté co obsadil druhé místo ve finále B. Závod vyhrál Nizozemec Harrie Lavreysen, úřadující mistr světa ve sprintu.

Foto: Pancer ČOV/Václav, ČTK

Dráhový cyklista Tomáš Bábek.

Článek

"Časoval jsem si svůj útok, šetřil jsem si síly a kolo a půl do cíle jsem věděl, že je to ten správný moment. Byl jsem úplně čerstvý, rozhodl jsem se vyrazit dopředu, ale bohužel náš nebezpečný kolega, závodník ze Španělska Peralta, se dostal do kolize s dalším závodníkem a neustál to," řekl Bábek, jenž v plné rychlosti najel v zatáčce do padajícího Španěla a šel také k zemi. "Už nebylo zbytí. V plné rychlosti jsem přelétl přes něj," uvedl cyklista Dukly Brno.

Bábek jako evropský šampion z roku 2016 a bronzový medailista z mistrovství světa o rok později patřil v keirinu k favoritům. Ze dvou vyřazovacích kol postoupil z druhého a třetího místa. V jízdě o medaile měl ale v předposledním kole kolizi se Španělem Juanem Peraltou, po níž oba skončili na zemi.

Reklama

Související témata: