Hlavní obsah

V sestavě Kreuzigerova týmu pro Tour chybí Cavendish

Britský cyklista Mark Cavendish chybí v sestavě týmu Dimension Data pro Tour de France. Vyhlášený spurtér tak nedostane šanci překonat rekordních 34 etapových prvenství Eddyho Merckxe, od nějž ho dělí čtyři vítězství. Jihoafrická stáj bude na francouzských silnicích sázet na Romana Kreuzigera, který se už čtyřikrát prosadil do nejlepší desítky konečného pořadí.

Foto: Sport.cz

Britský cyklista Mark Cavendish chybí v sestavě týmu Dimension Data pro Tour de France.

Článek

Tři etapy na Tour dokázal vyhrát Edvald Boasson Hagen, dva dílčí triumfy má na kontě Stephen Cummings. Slavný závod začne v sobotu v Bruselu, Kreuziger by měl být jediným Čechem ve startovním poli.

Čtyřiatřicetiletý Cavendish nechyběl na Tour od roku 2007, před třemi lety se dostal na druhé místo v pořadí etapových vítězství za Merckxe. Od té doby ale etapu nevyhrál. Předloni u čtyřnásobného mistra světa a dráhového olympijského medailisty z Ria lékaři objevili vir Epstein-Barrové, který způsobuje únavu a záněty.

Vedle Cavendishe chybí v osmičlenné sestavě Dimension Data také Louis Meintjes, v minulosti v celkovém pořadí Tour dvakrát osmý. Letos jihoafrického jezdce pronásledovala zranění.

Reklama