Hlavní obsah

Fantastický víkend pro nizozemskou stáj! Teunissen udržel žlutý trikot

Brusel
Aktualizováno

Týmovou časovku na 27,6 km v Bruselu vyhrála na cyklistické Tour de France stáj Jumbo-Visma. Její člen Mike Teunissen z Nizozemska si tak po vítězství v sobotní úvodní etapě připsal druhý triumf a pojistil si žlutý trikot lídra.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Průběžný lídr Tour Mike Teunissen z Nizozemska v cíli týmové časovky.

Článek
Fotogalerie

Tým Jumbo-Visma dojel do cíle pod slavným Atomiem o 20 sekund rychleji než stáj Ineos s obhájcem loňského vítězství Geraintem Thomasem. Třetí skončila o další sekundu zpět sestava Deceuninck-Quick Step. Stáj Dimension Data s jediným českým účastníkem 106. Tour Romanem Kreuzigerem byla čtrnáctá se ztrátou 55 sekund.

Díky sobotnímu nečekanému triumfu Teunissena a dnešnímu vítězství se Jumbo-Visma stal prvním týmem od roku 1987, jenž ovládl úvodní dvě etapy Tour.

"Doslova jsme po trati letěli, bylo to neuvěřitelné," pochvaloval si Teunissen práci týmu, v němž je například čtyřnásobný mistr světa v časovce Tony Martin z Německa. "Nemůžu říct, že bych si začínal zvykat na vyhrávání etap na Tour de France, ale jsou to dvě vítězství ze dvou, což je skvělé," dodal.

Teunissen má v čele průběžného pořadí náskok 10 sekund před čtyřmi svými stájovými kolegy. Thomas a další favorit z Ineosu Egan Bernal z Kolumbie ztrácejí na sedmém a osmém místě 30 sekund. Kreuzigerovi patří 75. místo.

"Dnes jsem se cítil opravdu dobře. Měli jsme rychlost a dokázali jsme ji udržet. Možná jsme mohli pár zatáček projet lépe, ale celkově to byla minimální ztráta," pochvaloval si Thomas, jenž měl v sobotu pád.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Tým Jumbo Visma

Pondělní třetí etapa ještě začne v belgickém Binche a poté zavede peloton do Francie, kde po 215 kilometrech skončí v Épernay proslaveném šampaňským vínem.

Cyklistický závod Tour de France - 2. etapa (týmová časovka na 27,6 km):
1. Jumbo-Visma 28:57
2. Ineos -21
3. Deceuninck-Quick-Step -22
4. Sunweb -26
5. Kaťuša-Alpecin -27
6. EF Education First -28
7. CCC -32
8. Groupama-FDJ oba -32
9. Bahrajn-Merida -37
10. Astana -41
Průběžné pořadí:
1. Teunissen (Niz./Jumbo-Visma) 4:51:34
2. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) -10
3. Kruijswijk (Niz./Jumbo-Visma) -10
4. Martin (Něm./Jumbo-Visma) -10
5. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -10
6. Moscon (It./Ineos) -30
7. Bernal (Kol./Ineos) -30
8. Thomas (Brit./Ineos) -30
9. Van Baarle (Niz./Ineos) -30
10. Viviani (It./Deceuninck-Quick Step) -31
...
75. Kreuziger (ČR/Dimension Data) -1:04

Reklama