Hlavní obsah

Cyklokros je teď v módě. Hvězda během Tour de France už nemohla a do cíle došla po svých

Mylhúzy/Praha

I když do cíle šesté etapy Tour de France zbývalo jen několik metrů, už nemohl šlapat dál. Sesedl tedy z kola a cílovou čáru prošel s bicyklem na ramenou. André Greipel, vítěz jedenácti etap z předešlých let, už není v takové formě, v jaké býval, a tak si letošní slavnou soutěž rozhodl užít se vším všudy. „Slyšel jsem, že je teď cyklokros v módě,“ napsal německý cyklista k netradičnímu překonání cíle na sociální sítě.

Po první horské etapě se dostal do čela Tour Ital CicconeVideo: sntv

 
Článek

Mezi lety 2011 a 2016 dokázal na Tour de France vyhrát jedenáct etap. Na té letošní už ale není v takové formě, a tak je jeho hlavním cílem se závoděním bavit. „V posledních několika měsících jsem měl spoustu zdravotních problémů, pokusím se ze sebe vydat to nejlepší a hlavně si to tady budu chtít užít,“ prohlásil André Greipel před startem nejslavnějšího cyklistického závodu na webu cyclingnews.com.

„Jsem šťastný, že tu mohu být. Nevím, jestli to není moje poslední Tour de France, jestli nám příští rok udělí divokou kartu. Budu to tedy brát tak, že tady jedu naposledy,“ vyprávěl německý cyklista, který pobavil při čtvrteční šesté etapě diváky netradičním překonáním cílové čáry.

Šestatřicetiletý Greipel několik metrů před dojezdem na Planinu krásných dívek už nemohl. A tak sesedl z kola, dal si ho na rameno a doběhl do cíle po svých. Za tento kousek, typický pro cyklokros, sklidil Greipel ovace přihlížejících fanoušků. „Slyšel jsem, že je teď cyklokros v módě,“ napsal poté na sociální sítě.

„Tak jsem si to trochu zkusil a doufám, že mi to pomůže k dobrým nohám,“ dodal vítěz sedmi etap na Giro d’Italia a čtyř na Vueltě. Páteční etapa, dlouhá dvě stě třicet kilometrů, by spurterovi, který je v průběžném pořadí závodu na 125. místě, měla vyhovovat více, neboť je rovinatá.

Reklama