Hlavní obsah

Van Garderen odstoupil se zlomenou rukou z Tour de France

Americký cyklista Tejay van Garderen si při pátečním pádu na Tour de France zlomil ruku a do dnešní osmé etapy neodstartuje. Tým EF Education First tak přišel o zkušeného jezdce, který měl být hlavním pomocníkem Rigoberta Urána.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Tejay Van Garderen po nehodě v sedmé etapě Tour de France.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dojezd 7. etapy Tour de France

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sedmá etapa Tour de France ve znamení vítězství Dylana Groenewegena a pádu Tejaye van Garderena.

Třicetiletý Van Garderen startoval na Tour poosmé a dvakrát obsadil celkově páté místo. V sedmé nejdelší etapě závodu upadl po jezdecké chybě již po sedmi kilometrech, odřel se po celém těle včetně obličeje, nicméně do cíle v Chalon-sur-Saone po šesti hodinách dorazil.

Rentgen však odhalil zlomený palec. "Má ruku v dlaze a dnes už nepojede," řekl týmový lékař Kevin Sprouse. Formu měl přitom Van Garderen slibnou a na červnovém etapovém závodu Critérium du Dauphiné skončil celkově druhý.

"Byla to moje chyba. Podíval jsem se dolů pod kolo, protože jsem něco zachytil, možná kus papíru, a vrazil do ostrůvku uprostřed silnice. Doufám, že se kvůli mně už nikdo jiný nezranil," řekl americký vrchař, pomocník Urána, jenž před dvěma lety obsadil druhé místo za Chrisem Froomem.

Reklama