Hlavní obsah

Chlapík Alaphilippe! V cíli svlékl žlutý trikot a daroval ho promrzlému chlapci

Francouzský cyklista Julian Alaphilippe během 18. čtvrteční etapy udržel náskok v čele Tour a po první ze tří velkých zkoušek v Alpách měl důvod k radosti. O žlutý trikot sice přišel, nikoliv však během závodu, ale až v cíli. Cyklista v zázemí spatřil malého chlapce, který se v lyžařské středisku ve vysoké nadmořské výšce klepal zimou. Neváhal, svůj dres sundal a malému klučinovi ho hodil přes ramena.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Vě žlutém trikotu jedoucí lídr průběžné klasifikace Julian Alaphilippe toho měl v cíli 18. etapy viditelně plné zuby.

Článek

Cíl 18. etapy ve Valloire si pro fanoušky i závodníky připravil nehostinné počasí. Ze záznamu televize bylo patrné, že hoch, který se se svou matkou ocitl v zázemí Tour, je promočený a takříkajíc klepe kosu.

První muž průběžného pořadí Alaphilippe promrzlé dítě spatřil a ani na chvíli nezaváhal. Svůj žlutý dres sundal a přehodil ho přes klučinu. Podle britského deníku The Sun je chlapec na záznamu rodinný přítel vedoucího závodníka.

"Dnes jsem byl připravený na nejhorší, ale i když to bylo šílené, stále mám žlutý trikot. Čekal jsem, že ostatní zaútočí. Dokud nenastoupili Bernal a Thomas, cítil jsem se v pohodě," řekl novinářům v cíli Alaphilippe.

Reklama

Související témata: