Hlavní obsah

Hororový finiš. Cyklistická klasika v Londýně skončila brutálním karambolem půlky pelotonu

Londýn

Jeden z nejdůležitějších cyklistických jednorázových závodů žen - londýnský RideLondon Classique se kvůli pádu v závěrečném spurtu proměnil ve velmi smutný ročník, ve kterém spíš než vítězství, zajímal všechny zdravotní stav upadnuvších cyklistek.

Cyklistika - sestřih finiše závodu RIDELONDON Classique.Video: sntv

 
Článek

Obhájkyně triumfu z loňského závodu a světová šampionka Kirsten Wildová projela jako první cílem i letos. Nicméně byla to právě ona, která, ač neúmyslně, hromadný karambol odstartovala. Komisaři jí tak nakonec ze závodu diskvalifikovali (na videu si všímněte závodnice u levé bariéry z pohledu cyklistek).

Nizozemka si hledala dobrou pozici pro závěrečný sprint a lehce vyjela ze své stopy, její zadní kolo se pak zachytilo o stroj Australanky Chloe Hoskingové a pohroma byla na světě. Následoval její těžky pád a doslova řetězová reakce. Půlka pelotonu byla během vteřiny na zemi.

Ihned po konci závodu si navíc Wildová myslela, že si dojela pro třetí vítězství v této klasice. "Pád byl za mnou, neviděla jsem ho, ale bylo to opravdu dost hektické. Je neskutečné porazit nejlepší sprinterky světa," to však ještě netušila o finálním verdiktu.

Už právoplatnou vítězkou se nakonec stala jiná Nizozemka Lorena Wiebesová.

Reklama