Hlavní obsah

Nizozemský cyklista Dumoulin vymění po této sezoně stáj

Nizozemský cyklista Tom Dumoulin ukončí po této sezoně po osmi úspěšných letech angažmá v německém týmu Sunweb. Mistr světa v časovce a vítěz Gira d'Italia z roku 2017 zamíří do stáje Jumbo-Visma, s níž podepsal smlouvu na tři roky. Nizozemský tým dnes spekulace médií oficiálně potvrdil na sociálních sítích.

Foto: Daniel Dal Zennaro, ČTK/AP

Nizozemský cyklista Tom Dumoulin (vpravo) ukončí po této sezoně po osmi úspěšných letech angažmá v německém týmu Sunweb.

Článek

"Bylo to neuvěřitelných osm let, bez nichž bych nikdy nedošel tam, kde jsem teď. Jsem vděčný za všechno, čeho jsme společně dosáhli," napsal osmadvacetiletý cyklista na twitteru. V novém týmu se Dumoulin připojí k silné dvojici lídrů Primoži Rogličovi a Stevenu Kruijswijkovi s cílem ovládnout některý z trojice závodů Grand Tour.

Největší úspěchy slavil Dumoulin v roce 2017, kdy ovládl Giro a následně na MS v Bergenu i časovky jednotlivců a družstev. O rok později skončil celkově druhý na Tour de France a přidal světové stříbro z individuální i týmové časovky. Stříbro má ve sbírce i z olympijských her 2016 v Riu de Janeiro.

Letošní sezona mu na závodech Grand Tours nevyšla. Z květnového Gira musel po pádu kvůli zranění kolena odstoupit a do Tour de France se nestihl zotavit. V nominaci není ani na Vueltu, která startuje 24. srpna.

Reklama

Související témata: