Hlavní obsah

Rána pro Čechy! Slavný závod pojede jen Štybar

Petr Vakoč se nakonec nevešel do konečné nominace stáje Deceuninck-Quick Step pro Vueltu. Poslední Grand Tour sezony tak z českých cyklistů pojede pouze Vakočův týmový kolega Zdeněk Štybar.

Foto: Foto Deceuninck Quick Step - Sigfried Eggers

Petr Vakoč na čele pelotonu při závodě v Argentině.

Článek

Vakočovo jméno dlouho figurovalo v širší nominaci, nakonec se ale sedmadvacetiletý český cyklista do konečného osmičky pro Vueltu nedostal. Pražský rodák tak přišel o první start na Grand Tour od Tour de France 2016 a také těžké nehody, jež mohla ukončit jeho kariéru. Bývalého mistra republiky či vítěze klasiky Brabantský šíp loni v lednu při tréninku v JAR srazilo auto. Vakoč utrpěl vážná zranění včetně šesti zlomených obratlů a do pelotonu se vrátil až na začátku této sezony.

Také Štybar se na jednom ze tří nejprestižnějších etapových závodů přestaví po delší době, naposledy startoval loni na Giru d'Italia. Na Vueltě trojnásobný mistr světa v cyklokrosu v roce 2013 vyhrál etapu, což o dva roky později zopakoval na Tour.

Podle původních předpokladů měl na Vueltě startovat i Jan Hirt. Do nominace týmu Astana se však nakonec nevešel, podle spekulací i kvůli chystanému přestupu.

Čtyřiasedmdesátý ročník Vuelty začíná v sobotu časovkou družstev v městě Torrevieja a skončí 15. září v Madridu.

Reklama

Související témata: