Hlavní obsah

Bjerg potřetí ovládl časovku mužů do 23 let na MS, Otrubu zbrzdil pád

Aktualizováno

Teprve dvacetiletý dánský reprezentant Mikkel Bjerg vyhrál už potřetí za sebou časovku mužů do 23 let na mistrovství světa v silniční cyklistice. Jediný český účastník závodu, který se jel mezi britskými městy Ripon a Harrogate za hustého deště, Jakub Otruba se podobně jako mnoho dalších soupeřů nevyhnul na zaplavené trase pádu a skončil na 34. místě.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Brandon McNulty z USA na trati časovky mužů do 23 let na mistrovství světa v silniční cyklistice v Harrogate.

Článek

"Horší závod jsem nejel asi ani v Rumunsku. V kritických místech na trati nebyl ani jeden pořadatel, který by signalizoval rizikové místo. Během závodu jsem navíc kvůli pádu dvakrát musel měnit kolo a uvidím, jestli se mi povede do pátečního závodu dát dohromady poraněné lýtko," uvedl Otruba na facebookovém profilu své stáje Elkov Author.

Jednadvacetiletý český jezdec zaostal za vítězem o tři minuty a nevylepšil loňský výsledek z Innsbrucku, kde byl devatenáctý.

Bjerg, jehož na srpnovém mistrovství Evropy v nizozemském Alkmaaru předčil krajan Johan Price-Pejtersen, na světové scéně opět potvrdil svoji nadvládu. Trať dlouhou 30,3 kilometru zvládl za 40:20,42 minuty a stejně jako před dvěma roky v Bergenu a loni slavil zlato.

"Dneska to bylo opravdu, ale opravdu šílené. Počasí bylo naprosto příšerné, ale povedlo se mi z toho vyváznout," uvedl Bjerg. "Pět minut před startem mi řekli, že na trati jsou velké kaluže. Trenér se mě snažil navigovat, abych to projel co nejlépe. Řekl mi: 'Jenom se drž řídítek a šlapej do toho'," líčil dánský cyklista.

Další dvě místa na stupních vítězů zaujali s téměř půlminutovým odstupem Američané. Druhý Ian Garrison porazil o sekundu Brandona McNultyho. Mistr Evropy Price-Pejtersen měl spektakulární pád v hluboké vodě a s obrovskou ztrátou obsadil mezi 61 startujícími poslední klasifikované 59. místo.

MS v silniční cyklistice v Harrogate (Británie) - časovka:
Muži do 23 let (30,3 km):
1. Bjerg (Dán.) 40:20
2. Garrison -26
3. McNulty (oba USA) -27,
...34. Otruba (ČR) -3:01.
15:40 časovka ženy elite.

Reklama