Hlavní obsah

Froome označil profil další Tour de France za brutální. Pokusí se ji po nehodě popáté ovládnout?

Chris Froome spřádá plány na návrat. Britský cyklista se úspěšně zotavil z červnové vážné nehody, při níž narazil do zdi a utrpěl mnoho zlomenin. Už trénuje, a když tento týden organizátoři Tour de France představili profil dalšího ročníku, označil trasu za brutální. Pokusí se slavný závod popáté v kariéře ovládnout?

Foto: Profimedia.cz

Chris Froome sledoval, jakou trasu připravili organizátoři Tour de France.

Článek

„Je to nejtěžší trať, jakou jsem za poslední roky viděl,“ okomentoval profil dalšího ročníku Tour de France Chris Froome na webu cyclingnews.com. „Je to brutální. Trasa je zrádná a plná nástrah, bude to velká výzva pro všechny jezdce,“ prohlásil čtyřnásobný vítěz tohoto slavného závodu, který se zotavuje z červnové nehody.

Britský jezdec se tehdy před startem etapy na Critériu du Dauphiné vydal na kole na prohlídku trati. Když ale při sjezdu pustil řídítka, aby se vysmrkal, poryv větru ho strhl a vítěz Vuelty i Gira d´Italia narazil v rychlosti větší než padesát kilometrů za hodinu do zdi domu u silnice.

Utrpěl zlomeninu žeber, stehenní kosti, kyčle a lokte. Na sále se podrobil několikahodinové operaci, která dopadla úspěšně. Majitel dvou bronzových medailí z olympijských her se na začátku minulého měsíce už zase projel na kole. Rehabilitace podle jeho slov proběhla dobře, a tak mohl začít s tréninkem dříve, než předpokládal. Příští týden by čtyřiatřicetiletý cyklista chtěl už jet kritérium v japonské Saitamě.

Když půjde vše, jak má i dál, rád by si příští rok zkusil i náročnou Tour. „Musí mi ještě odstranit z kyčle destičku a spoustu šroubů. Ale doufám, že se vše bude i dál zlepšovat. Mám před sebou ještě hodně práce. Pokud se mi ale povede postavit na start Tour, bude to pro mě neuvěřitelné," dodal Chris Froome.

Reklama

Související témata: