Hlavní obsah

Zimovčák stoupal na vysokém kole do Andorry třináct a půl hodiny

OROPESA DEL MAR

Třináct a půl hodiny trvala Josefu Zimovčákovi na španělské Vueltě nedělní jízda po trase královské etapy s cílem v Andoře. Český jezdec na vysokém kole musel urazit 214 kilometrů, které končily po závěrečném padesátikilometrovém pyrenejském stoupání ve výšce 2200 metrů nad mořem. V pondělí pak zvládl vítěz etapy Denis Meňšov tento úsek za pět hodin a 47 minut.

Článek

Zimovčák dorazil do cíle až v noci, přesto si dosyta užil přízně fanoušků. Vueltu absolvuje padesátiletý český jezdec den před profesionálním pelotonem, a to už trať lemuje spousta skalních cyklistických příznivců.

"Vybíhali ze svých stanů a obytných vozů, aby Zimovčáka povzbudili. Největší radost měl jezdec ze svých příznivců z Hradce Králové, kteří ho sem také přijeli pozdravit," řekl ČTK Jan Králík, jeden z pětice doprovodných jezdců na silničních kolech

Zimovčák má za sebou takřka 1500 kilometrů, necelou polovinu délky Vuelty. Dnes ráno odstartoval český dobrodruh z Oropesy del Mar a čeká ho 191 kilometrů jen s jedním větším stoupáním a cílem na mořském pobřeží.

Reklama