Hlavní obsah

Parádní gesto! Závodník Ineosu daroval své kolo okradenému zdravotníkovi

Pětinásobný účastník Tour de France v barvách Ineosu Luke Rowe se blýskl parádním činem. Velšský cyklista se dozvěděl, že jednomu ze zdravotníků intenzivní péče nemocnice v Cardiffu někdo během víkendové směny ukradl kolo. Rowe se rozhodl napsat nešťastníkovi zprávu a nabídnout mu vlastní.

Foto: Sport.cz

Velšský cyklista stáje Ineos Luke Rowe se zúčastnil pěti ročníků Tour de France. Archivní foto

Článek

Anesteziolog Tom Roberts se po sobotní šichtě chystal k návratu domů na svém bicyklu. Jenže ten mu někdo odcizil a frustrovaný zdravotník se o svůj nešťastný zážitek rozhodl podělit na Twitteru.

„Tomu, kdo mi dnes během směny ukradl kolo, přeji, aby si ho užil," napsal zdravotník. „V tuto chvíli je to docela zklamání, zvlášť, když lidé na intenzivních péčích jsou nyní vystaveni velkému riziku... Když v nemocnici pomáháte lidem a zachraňujete životy, tak potom je tohle opravdu zklamání," dodal Roberts.

Sdělení ale záhy vyvolalo obrovskou vlnu solidarity. Ozval se i závodník Ineosu Lowe a okradenému lékaři nabídl vlastní kolo. A nebyl jediný. „Když vidím všechny nabídky, které mi přišly, znovu věřím v lidstvo," napsal Roberts na sociální sít.

Podle serveru BBC už měl anesteziolog obdržet dar v průběhu pondělí. „Mockrát děkuji Rowemu za tenhle laskavý dar. Opravdu si toho vážím," oznámil lékař.

Reklama

Související témata: