Hlavní obsah

Cyklista Villalobos má zastavenou činnost kvůli dopingu

Aigle

Mexický cyklista Luis Villalobos z worldtourového týmu Education First má zastavenou činnost kvůli dopingu. Světová antidopingová agentura při novém testování jeho vzorku z loňského dubna odhalila přítomnost růstového hormonu. Oznámila to Mezinárodní cyklistická unie (UCI).

Foto: Sport.cz

Mexický cyklista Luis Villalobos z worldtourového týmu Education First má zastavenou činnost kvůli dopingu. (ilustrační foto)

Článek

Villalobos byl v době odevzdání pozitivního nálezu jezdcem kontinentálního mexického týmu Aevolo. Do americké stáje EF Pro Cycling přestoupil dvojnásobný národní mistr v časovce v srpnu. Nyní může požádat o analýzu vzorku B.

"Mrzí nás, když vidíme, jak dopadají mladí cyklisté pod vedením lékařů a amatérských koučů, kteří ničí jejich kariéry. Kdybychom to věděli, s Luisem bychom nepodepisovali smlouvu," uvedl šéf EF Jonathan Vaughters.

"Všichni bychom si zasloužili lepší zacházení. Luis měl být lépe veden a hlídán a tým měl dostat od UCI informaci o této situaci dříve než s ročním zpožděním. Doporučíme Luisovi, aby řekl pravdu, ať už je jakákoli," dodal bývalý americký profesionální cyklista.

Reklama