Hlavní obsah

Cyklistickou stáj PSK Whirlpool posílí německý sprinter Hondo

HRADEC KRÁLOVÉ

Německý cyklista Danilo Hondo je novou posilou českého profesionálního týmu PSK Whirlpool-Author. Královéhradecká stáj získala dalšího zkušeného jezdce, který je silný především v hromadném sprintu. Pětatřicetiletý Hondo má za sebou stovku vítězství v profesionálním pelotonu, mezi něž patří i prvenství v etapách na Závodě míru.

Článek

Ve stáji, která v těchto dnech startuje na Mezinárodním týdnu Coppiho a Bartaliho v Itálii, se sejde s krajanem Patrickem Sinkewitzem. Ten se po odpykání dopingového trestu dohodl s PSK Whirlpool-Author na smlouvě v listopadu loňského roku. Také Hondo má za sebou dopingový prohřešek, v roce 2005 dostal roční distanc za užití carphedonu.

"S Hondem jsme jednali delší dobu, ale až nyní mohu potvrdit, že se stává naším závodníkem. Podmínky byly zajímavé pro obě strany, a protože Danilo s sebou přivedl svého sponzora, tak jsme se domluvili na roční smlouvě. Získali jsme jezdce, který přesně zapadá do týmu," uvedl manažer PSK Whirlpool-Author Vladimír Vávra v tiskové zprávě.

Německý jezdec byl v loňském roce členem italské stáje Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli. Během dvanácti let v profesionálním pelotonu se stal německým šampionem, mistrem světa na dráze, v barvách někdejšího Telekomu poznal i atmosféru Tour de France či Giro d'Italia. "První závod v našich barvách pojede v dubnu v Turecku na Presidential Cycling Tour," doplnil Vávra.

Reklama