Hlavní obsah

Kreuziger se v závodě Kolem Baskicka posunul na sedmé místo

Český cyklista Roman Kreuziger se po druhé etapě závodu Kolem Baskicka posunul na sedmé místo průběžného pořadí. Člen týmu Liquigas dokončil úterních 160 kilometrů v hlavním poli spolu s dalšími adepty na celkový triumf.

Článek

Druhý díl závodu kategorie ProTour vyhrál po sólu Rus Jurij Trofimov, jenž několik kilometrů před cílem ujel svému kolegovi z úniku Estonci Reinovi Taaramaemu a získal na něj pět sekund.

Peloton s Kreuzigrem na 16. místě přivedl do cíle o minutu a deset sekund později Brit Ben Swift.

"Původně to měla být celkem lehká etapa, ale v závěru foukal silný vítr a ti dva vpředu měli poměrně velký náskok. Muselo se jet nadoraz a člověk toho měl docela dost," uvedl na svém oficiálním webu Kreuziger, jehož ve Španělsku ve středu čeká královská etapa. "Posledních 50 kilometrů jsou čtyři kopce včetně dvou vrchařských prémií první kategorie. Cítím se dobře a doufám, že forma vydrží," dodal nejlepší český cyklista.

Devětačtyřicátý ročník závodu Kolem Baskicka trvá do soboty.

Cyklistický etapový závod Kolem Baskicka - 2. etapa (160 km):
1. Trofimov (Rus.) 4:12:45 hod., 2. Taaramae (Est.) -5, 3. Swift (Brit.), 4. Albasini (Švýc.), 5. L. Sanchez (Šp.), 6. Gavazzi (It.), ...16. Kreuziger (ČR) všichni -1:10.
Průběžné pořadí:
1. L. Sanchez 7:42:39, 2. Kolobněv (Rus.), 3. Pineau (Fr.), 4. Knees (Něm.), 5. S. Sanchez (Šp.), 6. Rogers (Austr.), 7. Kreuziger všichni stejný čas.

Reklama