Hlavní obsah

Cyklokrosaře předčil při pohárovém závodě v Lounech biker Kulhavý

LOUNY

Biker Jaroslav Kulhavý porazil v Lounech domácí cyklokrosařskou elitu a vybojoval první vítězství v této sezoně Českého poháru. Růst formy prokázal jezdec týmu Rubena-Specialized již v úterý v Holých Vrších, kde skončil druhý za vedoucím mužem seriálu Martinem Bínou. Ten udržel průběžné první místo v Toi Toi Cupu i přesto, že kvůli střevním potížím ze závodu v Lounech odstoupil. Závod žen vyhrála Pavla Havlíková, mezi juniory byl nejlepší Vojtěch Nipl.

Článek

Kulhavý se do vedoucí skupiny dotáhl až ve třetím z devíti tříkilometrových okruhů. Peloton se totiž hned v prvním kole po několika pádech značně natáhl. Z čela se pak postupně vytratil dosavadní suverén seriálu Bína, který po dvou třetinách závodu sesedl z kola.

Od předposledního okruhu jela pohromadě pětičlenná skupina a ve finiši měl nejvíce sil Kulhavý před Ondřejem Bambulou a Kamilem Ausbuherem. S minimálním odstupem a minutu před dalšími soupeři projeli cílem ještě Vladimír Kyzivát a Jan Škarnitzl.

"Až na ten úvod jsem si hlídal nejlepší jezdce. Musel jsem si je dojet, protože jsem ztratil v prvním kole po pádu," řekl ČTK Kulhavý. Už v týdnu cítil nárůst formy a dnes se mu to jenom potvrdilo. "Bylo to stejné, jsem velmi spokojený," dodal.

Formu bude moci brzy potvrdit i v seriálu Světového poháru, protože bude za dva týdny v české sestavě při závodě ve španělském Igorre. Na start na světovém šampionátu v lednu v Táboře ale zatím nepomýšlí. "Rozhodnu se až v prosinci," uvedl Kulhavý.

Závod Českého poháru v cyklokrosu v Lounech:
Muži: 1. Kulhavý (Rubena-Specialized) 1:00:03, 2. Bambula (Budvar Tábor), 3. Ausbuher (Prodoli) oba -2, 4. Kyzivát (Johnson Control Ml. Boleslav) -5, 5. Škarnitzl (Dimp Giant) -6, 6. Novotný (Stadion Louny) -1:06.
Průběžné pořadí po sedmi závodech:
1. Bína (Budvar Tábor) 280 bodů, 2. Dlask (Fidea) 215, 3. Bambula 201, 4. Zlámalík (Volvo Auto Hase) 175. 5. Ausbuher 174. 6. Kyzivát 163.
Ženy: 1. Havlíková (AVB Cycling) 29:14, 2. Mikulášková (Stadion Louny) -1:00, 3. Kyptová (Johnson Control Ml. Boleslav) -1:21.
Průběžné pořadí po osmi závodech:
1. Kyptová 330, 2. Havlíková 300, 3. Pirzkallová (KC Kooperativa) 260.
Junioři: 1. Nipl (Stadion Louny) 40:04, 2. Paprstka (Scott Scania Kolín) -16, 3. R. Polnický (Empella) -31.
Průběžné pořadí po osmi závodech:
1. Lasák (SK Veha team) 330, 2. Nipl 285, 3. R. Polnický 285.

Reklama

Související témata:
Louny