Hlavní obsah

Otřesný zážitek! Rozčílená hvězda volá po spravedlnosti

Bogotá/Praha

Záběry, z kterých mrazí. V kolumbijském městě Chia, rodišti a bydlišti cyklistické hvězdy Egana Bernala, došlo k tragédii. Řidič dodávky srazil z mostu cyklistu, který dopadl z několikametrové výšky na další silnici a na místě zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Kolumbijský cyklista Egan Bernal na trati letošní Tour de France.

Článek

„Jak snadno vyhasne lidský život... Když tohle vidím, je mi nekonečně smutno," napsal k videu z tragédie, které umístil na svém Twitteru, loňský vítěz Tour de France. Oběť neznal, ale k neštěstí došlo poblíž závodníkova domu. „Doufám ve spravedlnost!" připsal Bernal na sociální síť.

Zatímco několik vozidel u bezvládně ležícího těla zastavilo, řidič dodávky z místa nehody ujel. Policie ho však vypátrala na základě záběrů z kamer. „Půjde před soud a za svůj čin bude potrestán," citovala tamní média guvernéra Nicoláse Garcíu.

Bernal vyjádřil rodině oběti soustrast a upozornil na fakt, že počet nehod cyklistů po srážkách s motorovými vozidly celosvětově narůstá. Své o tom ví i český reprezentant Petr Vakoč, jehož v lednu roku 2018 srazilo při přípravě v Jihoafrické republice nákladní auto. Utrpěl zlomeniny několika obratlů a musel se neprodleně podrobit operaci.

Bernal po nepodařené obhajobě loňského vítězství na Tour de France, kde letos skončil kvůli problémům se zády a kolenem po 16. etapě, předčasně ukončil sezonu. Nestartoval na MS a padla i možnost jeho startu na Vueltě, kde v dresu týmu Ineos Grenadiers od 20. října pojedou mimo jiné loňský šampion Gira d'Italia Richard Carapaz a čtyřnásobný vítěz Tour Chris Froome.

Reklama

Související témata: