Hlavní obsah

Bikerka Huříková po bídné sezóně opět mění tým, bude jezdit se Spitzovou

PRAHA

Bikerka Tereza Huříková po roce opět mění tým. Bývalá juniorská mistryně světa podepsala na dva roky smlouvu s novou německou stájí Central Haibike Pro Team, v níž bude jezdit i s olympijskou vítězkou z Pekingu a někdejší světovou šampiónkou Sabine Spitzovou.

Foto: Sport Invest

Česká bikerka Tereza Huříková.

Článek

Právě Spitzová Huříkové angažmá nabídla. "Dlouho jsem neváhala. Se Sabine se dobře znám a tým s německým zázemím je určitá jistota. Navíc budu po boku hvězdy, od které se mám co učit a v ženském týmu, kde se bude vše soustředit jen na jediný závod dne," uvedla třiadvacetiletá závodnice na svém webu.

Huříková před rokem podepsala tříletou smlouvu se španělským týmem Trek Lorca Taller del Tiempo, který se však dostal do ekonomických problémů a jeho osud je nejistý.

Změnila i kouče

V nové stáji, kterou vybudoval manžel a manažer Spitzové Ralf Schauble, se česká olympionička pokusí dát zapomenout na uplynulou nepovedenou sezónu. Huříková zároveň mění kouče, místo Itala Dominga Copelliho ji bude připravovat sportovní lékař a trenér Karel Martinek.

"Má dlouholeté zkušenosti a hlavně stejné názory na skladbu tréninku. Věřím, že to bude pro mně ta správná vzpruha," uvedla rodačka z Vimperka. První závody absolvuje začátkem března na Kypru. Do té doby bude trénovat v americkém Tucsonu.

Reklama