Hlavní obsah

Na MS pojede 20 českých cyklokrosařů, nechybí zraněný Šimůnek

PRAHA

Cyklokrosař Radomír Šimůnek mladší, jenž se stále zotavuje ze zlomeniny klíční kosti, nechybí v nominaci české reprezentace na mistrovství světa. V německém St. Wendelu se na konci ledna představí dvacítka českých jezdců. Mezi šesticí nominovaných mužů do závodu elite je i obhájce prvenství Zdeněk Štybar. Poslední otazník visí nad složením pětice závodníků, kteří se představí v kategorii do 23 let.

Foto: Aleš Suchánek

Radomír Šimůnek už trénuje.

Článek

Vedle obhájce zlata Štybara a Šimůnka by se měli při vrcholu sezóny v Německu během posledního lednového víkendu představit mezi elitou ještě vítěz domácí pohárové série Toi Toi Cup David Kášek, Petr Dlask, Vladimír Kyzivát, Martin Zlámalík a syn reprezentačního kouče Ondřej Bambula.

Schází čtvrtý muž z minulého světového šampionátu v Táboře Martin Bína, který se musel podrobit operaci obou kolen. Závodit by měl znovu až během léta na silnici.

Na pět míst v kategorii mužů do 23 let je stále šest kandidátů, jimiž jsou loňský juniorský mistr světa Tomáš Paprstka, Michael Boroš, Karel Hník, Jan Nesvadba, Lubomír Petruš a Jiří Polnický. "Pět z nich pojede na šampionát, o všem rozhodne poslední závod Světového poháru v nizozemském Hoogerheide tuto neděli," řekl  trenér Stanislav Bambula.

Nominace na mistrovství světa:
Elite:
Ondřej Bambula, Petr Dlask, David Kášek, Vladimír Kyzivát, Radomír Šimůnek, Zdeněk Štybar, Martin Zlámalík.
Junioři:
Tomáš Bohata, Tomáš Medek, Vojtěch Nipl, Jakub Skála, Tomáš Svoboda.
Ženy:
Kateřina Nashová, Pavla Havlíková, Martina Mikulášková.

Reklama