Hlavní obsah

Kreuziger nechybí v nominaci na cyklistické MS. Má ale stále ruku v dlaze

Nejlepší český silniční cyklista Roman Kreuziger nechybí v nominaci na mistrovství světa v Dánsku, přestože má po zranění z Tour de France stále ruku v dlaze. Boje o medaile v Kodani začnou 19. září a včetně Kreuzigra a dvojnásobné olympijské vítězky v rychlobruslení Martiny Sáblíkové se popasuje se světovou elitou i dalších 13 českých jezdců v kategorii elite, do 23 let a juniorů.

Foto: Proteam - Astana.com.

Český cyklista Roman Kreuziger.

Článek

Kreuziger si levou ruku poranil během červencové Tour a po návratu domů dostal na zlomenou člunkovou kost sádru. Tu v tomto týdnu již sundal, nicméně kost stále není srostlá a v tréninku ho nadále omezuje dlaha. Zda na šampionát odletí, by se měl rozhodnout po dalším rentgenu 20. září. Tedy jen pět dnů před závodem na MS, kde silničáře čeká 266 kilometrů.

Do něj byli nominováni v elitní kategorii také Jan Bárta a mistr republiky Petr Benčík. Pro časovku dostali důvěru domácí šampion Jiří Hudeček a František Raboň. Mezi ženami pojede se Sáblíkovou oba závody i Martina Růžičková.

Česká nominace pro MS v Kodani (19. - 25. září):
Muži:
Elite: Jiří Hudeček a František Raboň (oba časovka), Roman Kreuziger, Jan Bárta a Petr Benčík (všichni silniční závod).
Ženy:
Martina Sáblíková a Martina Růžičková (obě silniční závod i časovka).
Muži do 23 let: Jakub Novák (silniční závod i časovka), Petr Vakoč (silniční závod).
Junioři: Michael Vakoč, Tomáš Zechmeister, Ondřej Tkadlec, Vojtěch Nipl (všichni silniční závod), Daniel Turek (silniční závod i časovka).
Juniorky: Kateřina Mondlová (časovka).

Reklama