Hlavní obsah

Cyklistická legenda Longová zažaluje antidopingovou agenturu

PAŘÍŹ

Legendární cyklistka Jeannie Longová se rozhodla zažalovat francouzskou antidopingovou agenturu (AFLD) kvůli úniku informací. List L'Équipe začátkem září napsal, že třináctinásobné mistryni světa hrozí trest za to, že dvakrát nenahlásila místo pobytu a jednou zmeškala dopingovou kontrolu. Deník se odvolal na informace AFLD, která prý v té době odeslala dokumentaci k případu národní cyklistické federaci, aby zahájila s Longovou disciplinární řízení.

Článek

Právník dvaapadesátileté cyklistky si stěžuje, že se Longová dozvěděla o hrozbě trestu z novin, a obvinil AFLD z úniku důvěrných informací. "Členové agentury mají povinnost být diskrétní. Ve chvíli, kdy se Jeannie Longová dozví o odeslání dokumentů federaci z tisku, se dá pochybovat o spravedlivém procesu," uvedl Pierre Albert s tím, že se provinil někdo z agentury.

Longová nepopřela ani jeden prohřešek proti antidopingovým pravidlům, kterých se údajně dopustila. Kvůli aféře se olympijská vítězka z Atlanty vzdala účasti na mistrovství světa v Kodani.

Její manžel a trenér Patrice Ciprelli byl navíc provizorně suspendován kvůli podezření, že v roce 2007 objednával z Číny dopingovou látku EPO. Ciprelli to popírá.

Reklama