Hlavní obsah

Schlegel skončil na Sibiu Tour druhý, v závěrečné etapě předstihl Arua

Sibiu

Cyklista Michal Schlegel obsadil v etapovém závodě Sibiu Cycling Tour v Rumunsku celkové druhé místo. V závěrečné třetí etapě dojel dvanáctý pět sekund za vítězným Němcem Pascalem Ackermannem z elitního týmu Bora-hansgrohe.

Foto: Jan Brychta / Czech Cycling Tour

Cyklistika - ilustrační foto

Článek

V konečném pořadí se Schlegel posunul o jednu sekundu před šampiona Vuelty z roku 2015 Fabia Arua. Lepší byl jen další Ital Giovanni Aleotti z Bory. Těsně pod stupni vítězů skončil v dnešním spurtu Schlegelův kolega z týmu Elkov Kasper Adam Ťoupalík.

"Hlavní úkol byl, aby Michal Schlegel udržel pódiovou pozici. Rus Černěckij za ním nebyl zase tak daleko. Já jsem se snažil o to, abych se v závěrečném spurtu dostal na třetí pozici, ale už jsem nedokázal zalepit díru, která vznikla poté, co jezdci z týmu Qhubeka NextHash spadl řetěz. Přesto jsme s výsledky moc spokojení," uvedl Ťoupalík na týmovém webu.

"Jsme moc rádi, jak celý závod dopadl. Neměli jsme žádná velká očekávání, jezdci z ostatních týmů jsou lidi jako ostatní a nemá cenu se nějak víc obávat. Jsme silný a dobrý tým a máme na to si zajistit dobrá umístění," řekl Schlegel, který se spolu s mistrem republiky Michaelem Kukrlem brzy vydá do Tokia na olympijské hry.

Reklama