Hlavní obsah

Sparta má stále šanci na postup

Karel FeltPrávo

Matematicky mají po úterní bezgólové remíze v úvodním utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů k postupu stejně blízko obhájce trofeje AC Milán i pražská Sparta. Z pohledu hráčské kvality je jednoznačným favoritem domácí celek, který bude mít navíc obrovskou podporu kotle na San Siru.

Článek

Jenže historie zná mnoho případů, kdy si jasný favorit vybral špatný den ve chvíli pro něj nejnevhodnější. Zatímco v první půli úterního duelu ve zmrzlé Toyota Aréně byla Sparta soupeři více než vyrovnaným soupeřem a dokonce ho v počtu střel převýšila, po změně stran už měli navrch hosté.

Působili však dojmem, že hrají jen to, co potřebují. Navíc o deseti, protože obávaný Brazilec Kaká byl téměř neviditelný. Jako by hrál svůj vlastní zápas, v němž bojoval hlavně se zimou.

:. ANKETA
Má Sparta na San Siru šanci vybojovat postup do dalšího kola Ligy mistrů? Hlasujte na konci článku.

Chyběl Rezek

Milánská obrana, ve složení, v jakém nastoupila na Letné, je nesporně nejstarší v Lize mistrů. Dohromady je čtveřici Cafú, Costacurta, Maldini, Pancaro 137 let. Pozičně byla vynikající, rychlostně už nebyla tak pevná v kolenou. Několikrát toho využil Štajner, ale viditelně v této situaci chyběl Spartě jeden hráč...

"Rezek! To by byl zápas pro něj. Určitě by vzniklo z naší strany víc nebezpečných situací," věděl Kotrba ve středu dopoledne na setkání s novináři, o kom je řeč. Zkušení obránci však minimálně faulovali v blízkosti šestnáctky, navíc Cafú skvěle podporoval ofenzívu a nabízel i technické kousky. Viditelně se fotbalem bavil.

Sparta určitě nezklamala. Odehrála s obhájcem trofeje kvalitní partii. Na druhou stranu je ale schopna ještě lepších výkonů. Otázkou zůstává, zda by v takovém případě Milán nezvýšil obrátky. Ve srovnání se sobotním derby s Interem byl jeho úterní výkon třetinový. V každém případě nemají Pražané na San Siru co ztratit. Milán postoupit musí, oni mohou jen překvapit.

Reklama

Související témata: