Hlavní obsah

Úspěšný italský časovkář Pinotti po sezóně ukončí kariéru

Řím

Italský cyklista Marco Pinotti ze stáje BMC ukončí po této sezóně závodní kariéru. Sedmatřicetiletý časovkářský specialista se rozloučí 20. října na podniku Chrono des Nations. Tam pojede v dresu národního šampióna v časovce, následně ve svém současném týmu bude vypomáhat trenérům.

Článek

Pinotti vyhrál italský šampionát v časovce jednotlivců celkem šestkrát. V letech 2008 a 2012 opanoval časovku i na Giru d'Italia, kde byl také členem vítězného týmu v časovce družstev (2009 a 2011). Právě na Giru, kde skončil před třemi lety celkově devátý a zaznamenal svůj nejlepší výsledek v závodech Grand Tours, jel v roce 2007 čtyři etapy v růžovém trikotu vedoucího muže průběžného pořadí.

Před rozloučením má pátý muž z loňské olympijské časovky v Londýně a sedmý z letošního MS na domácí půdě v plánu ještě dva závody. "Tento týden pojedu na svých domácích silnicích závod Okolo Lombardie, pak mě čeká něco nového v podobě závodů v Číně a poté vše zakončím v mistrovském dresu na časovce při Chrono des Nations," řekl Pinotti serveru cyclingnews.com.

Poté by se měl Pinotti stát členem nové divize týmu BMC, zabývající se sportovní vědou. "Pro mě to bude taková přechodná fáze mezi závoděním a trenéřinou. Jde o práci na částečný úvazek, což mi umožní trávit více času s rodinou," nastínil Pinotti. "Konkrétně si budeme mé povinnosti ještě definovat, ale bude to hodně zaměřené na časovky," dodal.

Reklama