Hlavní obsah

Sagan si v Riu pošmáknul na dortu, pak pět hodin kroužil po olympijském okruhu

Praha

Nabitý program měl na přelomu ledna a února úřadující mistr světa v silniční cyklistice Peter Sagan. Nejprve v Argentině absolvoval etapový závod Tour de San Luis, následně v brazilském Riu testoval okruh pro olympijské hry a poté během prvních únorových dnů točil v Bratislavě nový spot pro jednoho z partnerů.

Peter Sagan na obhlídce trati v RiuVideo: Facebook týmu Tinkoff

 
Článek

V Argentině si Sagan patřící do formace Tinkoff během sedmi etap připsal jedno druhé místo a dvě čtvrtá, přičemž těsně pod stupni zůstal s týmovými parťáky i při týmové časovce. Mnohem větší uznání si však vysloužil za nezištnou pomoc v jednom ze stoupání, kdy v mimořádně nepříznivých podmínkách potlačil do kopce Francesca Cicchiho z týmu Androni Giocattoli.

Následně Sagan studoval v Riu trať připravenou pro olympijské hry. V Brazílii oslavil i narozeniny, k nimž mu v hotelu přichystali dort s fotografií, na níž projíždí s vítězným gestem cílem loňského mistrovství světa.

„Nadcházející sezónu mám rozdělenou na tři fáze. První zahrnuje jarní klasiky, z nichž bych rád ovládl zejména některou z trojice San Remo, Flandry či Roubaix. Pak se zaměřím na Tour de France. Třetím vrcholem podle aktuálního stavu budou olympijské hry v Riu či světový šampionát," nastínil plány Sagan s vědomím faktu, že pro olympijské hry má Slovensko v silničním závodě zajištěné jediné účastnické místo.

V Riu šestadvacetiletého borce provázela kromě hostů od týmového partnera Specialized trojice týmových kolegů Rafal Majka, Pawel Poljanski a Maciej Bondar. „Na okruhu jsme strávili celkem pět hodin, je celkem náročný," komentoval na sociálních sítích zkušenosti nasbírané v Brazílii Sagan.

Reklama

Související témata: