Hlavní obsah

Raboň má za sebou debut za T-Mobile, neposlouchají ho nohy

MARSEILLE

Nohy prý zatím v úvodu sezóny neposlouchají českého cyklistu Františka Raboně. Nový člen jednoho z nejlepších světových profesionálních týmů T-Mobile skončil při prvních dvou startech za německou stáj v poli poražených se čtvrthodinovou ztrátou na vítěze.

Foto: PSK Whirlpool (www.pskhk.cz)

František Raboň (vlevo) a René Andrle na soustředění v Krkonoších.

Článek

"Start u profíků jsem si představoval jinak, ale musím si zvykat na odlišný styl zavodění. Nohy zatím neposlouchají, jak bych chtěl," řekl dnes ČTK Raboň po jednorázové Grand Prix Marseilles a úvodní etapě závodu Etoile de Bességes, kde skončil na 107. a 115. místě.

Ve dvaadvaceti letech je nejmladším členem stáje T-Mobile, jejíž hlavní hvězdou je Němec Jan Ullrich. "Je začátek února a já už závodím. Na nohách cítím, že oproti minulé sezoně, kdy jsem se závodním programem začínal o měsíc a půl později, je ten posun hodně znát," uvedl loňský mistr Evropy cyklistů do 23 let.

Bývalý závodník PSK Whirlpool byl zaskočen tím, jak se ve Francii jelo rychle. "A navíc tu bylo hodně kopců," řekl Raboň.

Nové angažmá si nadmíru pochvaluje. Poprvé byl se svými novými kolegy v prosinci na soustředění v Rakousku. V lednu jeli většinou cyklisté T-Mobile do JAR. "Já jsem zamířil na Mallorku, čtrnáct dnů ve druhé polovině ledna tam byl již celý tým pohromadě," uvedl Raboň.

Ullrich je normální kluk

Přípravou byl nadšen. "Pět hodin na kole, potom rozbory. Dokonalé zázemí, materiál a vše na nejvyšší úrovni," vypočítal Raboň, který většinou pobývá na pokoji s Rusem Sergejem Ivanovem. "Všichni jsou velmi přátelští. Super kamarád je trojnásobný mistr světa v časovce Michal Rogers z Austrálie stejně jako Ullrich. Ten to má hodně těžké, neustále musí s někým komunikovat, na každém tréninku za ním jede šest sedm aut novinářů. V jeho případě platí, že čím větší hvězda, tím normálnější kluk," pochvaluje si atmosféru český cyklista.

Tým je rozdělen na několik skupin. "Někteří jezdci se zaměřují na etapové závody, někteří na jednorázové. Já jsem ve třetí skupině, která by měla jezdit jednorázovky i etapáky. Vedení mě nechává v klidu, v prvním roce prý nebude tlačit na výsledky, ale já sám cítím, že nějaké slušné je potřeba udělat," řekl Raboň. Očekává, že by se mohl prosadit v závodech Horním Saskem a Porýním a Falcí.

Reklama

Související témata: