Hlavní obsah

Sagan, Messi mezi cyklisty, dorazil do Teplic. Přijede kvůli němu i televize z Ameriky!

Teplice

Na Slovensku má asi tak věhlasné jméno, jako v tuzemsku Jaromír Jágr. Fenomenálního cyklistu Petera Sagana naši východní sousedé zbožňují a sledují na každém kroku. Teď se Messi mezi cyklisty, jak se šestadvacetiletému závodníkovi rovněž přezdívá, představí českému publiku. V sobotu pojede v Teplicích Český pohár horských kol.

Foto: Profimedia.cz

Peter Sagan bude hvězdou sobotního cross country v Teplicích.

Článek

Saganománie. Právě takto lze označit sobotní závod cross country v Teplicích. Slovenská hvězda je při neúčasti českého olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého a úřadujícího mistra republiky Onřeje Cinka největším lákadlem pro fanoušky. Nejen pro ty české a slovenské, ale i pro Němce, kteří to do Teplic mají velmi blízko.

„Celý den mi drnčí telefony, lidi volají a chtějí informace o Peterovi," řekl serveru mtbs.cz ředitel závodu Petr Hejduk. „On je opravdu fenomén, chystají se sem televize ze Slovenska i Ameriky! Tolik žádostí o novinářské akreditace jsme nikdy neměli, doufám, že to všechno ustojíme," věří Hejduk.

Sagan, silniční mistr světa, přitom minulý týden po pádu nedokončil závod bikerů v rakouském Grazu. „Neutrpěl jsem žádné vážné zranění, do sobotního závodu v Teplicích se dám do pořádku a určitě řádně potrénuji, aby výsledek byl výrazně lepší než v Rakousku," slíbil Sagan všem příznivcům.

Pády ho motivují

„Pády patří k cyklistice, nemají mě zastavit, ale motivovat. Poučil jsem se a těším se do Teplic," dodal Sagan, který je juniorským mistrem světa horských kol z roku 2008.

Do sobotního druhého závodu Českého Strabag Cupu v cross country v Teplicích je přihlášeno přes 500 závodníků. Nechybí například Jan Škarnitzl, Jan Nesvadba či Tomáš Paprstka. Kromě nich pojedou i bikeři z Belgie, Nizozemí, Mexika, Německa, Polska, Rakouska a Švýcarska.

Pojede se na osvědčeném okruhu ve středu města Teplice, v jeho lázeňské části. Trať závodu vede po rychlých cestičkách v parku Zámecká a Letná, měří dohromady 4,4 kilometru a převýšení činí 95 metrů. V pátek jsou na programu tréninky, v sobotu závody. Elitní mužská kategorie odstartuje v 15:30.

Sobotní program Českého poháru XCO v Teplicích:
9:00: žáci I + žákyně I
9:30: žáci II + žákyně II
10:00: kadeti, expert, masters
11:00: vložený závod dětí
12:00: junioři
12:10: vyhlášení výsledků kategorií žáci, kadet expert, masters
13:30: ženy/U23, juniorky, kadetky
15:30: muži elita /U23
Zdroj: poharmtb.cz

Reklama

Související témata: