Hlavní obsah

Sedmička jako vrchol! Nash zajela životní závod a odměnou jí byla grilovačka

Nové Město na Moravě

Životní výsledek vybojovala česká reprezentantka Kateřina Nash z mistrovství světa horských kol. Při sobotní bitvě ženské elity v Novém Městě na Moravě skončila sedmá, čímž o pět příček vylepšila maximum z roku 2008. „Jsem spokojená. Bylo to hrozně náročné, ale kdyby ten sport byl snadný, dělali by ho všichni," usmívala se osmatřicetiletá rodačka z Prachatic.

Foto: Michal Červený

Kateřina Nash zdraví diváky po sedmém místě v sobotním závodě na MS v Novém Městě na Moravě.

Článek
Fotogalerie

Úvod závodu jste měla fantastický a držela se v kontaktu medailových pozic. Co se poté přihodilo?

Nic. Bylo mi jasné, že si musím jet svoje tempo. Je hrozně důležité být vpředu v zaváděcím kole, protože lidi brzy začínají dělat chyby a čelo by mohlo odjet. Dostala jsem se tam a měla radost, ale už v prvním kole mi bylo jasné, že si musím jet vlastní tempo. Zbývalo pět okruhů a člověk pozná, co může jet.

Ve čtvrtek při štafetě jste předvedla fantastický výkon na mokré trati. Přála jste si hodně, aby trať i v sobotu zmokla?

Ano. Ale nezapršelo a počasí ovlivnit nejde.

Neublížil vám start ve čtvrteční štafetě? Nechyběly vám v sobotu síly?

Ne! To nebyl rozdíl. I další holky jely štafetu a v sobotu si vedly dobře. Mně štafeta vyhovuje, je to dobré rozjetí. Nemyslím, že by mi chyběly síly.

Pomohli vám hodně diváci, kterých bylo kolem trati patnáct tisíc?

Lidé byli neskuteční. Musím jim poděkovat, připravili mi neskutečný zážitek. Do kopců jsem si dávala a měla toho plné zuby, ale dav mě hnal pořád dopředu.

V osmatřiceti letech jste vybojovala na MS nejlepší výsledek kariéry, kterou jste v roce 2015 chtěla ukončit. Je sedmé místo před domácím publikem vrchol kariéry?

Určitě. To číslo v podobě sedmičky možná není nejlepší na pohled... Byla jsem na stupních vítězů při Světovém poháru v horských kolech i cyklokrosu, ale na mistrovství světa se mi umístění do desítky nechtělo povést. Jsem ráda, že alespoň jednou to na velké akci vyšlo a já ukázala schopnost zajet slušný výsledek. Jsem se svojí kariérou hrozně spokojená. Hrozně hrdá, co jsem dokázala. Bylo by skvělé mít ještě medaili, ale na konci kariéry je to vlastně jedno. Jde o to, jak si to člověk užil a je spokojený. A to já jsem.

Jak velké povzbuzení představuje sedmé místo z MS pro olympijské hry v Riu?

Jde určitě o pozitivní nakopnutí. Utvrdila jsem se, že moje rozhodnutí zůstat u sportu a dát tomu ještě jednu sezónu naplno bylo dobré.

Máte už jasně daný program do olympijských her?

V neděli si užiju závody mistrovství světa ve Vysočina Aréně jako divák. S rodiči a kamarády. Moc se těším, protože si to vychutnám u trati. Příští víkend jedu Světový pohár v Lenzerheide, pak se vracím do USA, kde budu tři týdny trénovat. Mám v plánu start na Světovém poháru v Kanadě, ještě dva závody v Americe. A pak odjezd na olympiádu.

Uvidí vás fanoušci ještě někdy na startu při závodě horských kol v Novém Městě na Moravě?

Nemám jasnou představu. Moje kariéra jde do cíle, ale přesně to nevím.

A o odměně za sedmé místo z mistrovství světa jasnou představu máte?

Bydlíme U čtyř koček ve Vlachovicích a majitel nám připravil grilovačku. Posedíme si v krásném prostředí a trošku si odpočineme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články