Hlavní obsah

Spor na Tour de France! Kittel zpochybňuje Cavendishovo vítězství

Villars-les-Dombes

Závěr 14. etapy Tour de France patřil spurtérům, v cíli pak byl opět nejšťastnější Mark Cavendish, který se dočkal čtvrtého etapového vítězství v letošním ročníku Tour. Dohromady už na slavném francouzském závodě vyhrál 30. etapu a opět se přiblížil rekordu Eddyho Merckxe, který se radoval 34krát. Průběh dojezdu se však nelíbil Marcelu Kittelovi, podle něhož zvítězil britský jezdec proti pravidlům.

Foto: Juan Medina, Reuters

Závěr 14. etapy Tour de France. Zleva vítěz Mark Cavendish, Němec Marcel Kittel a Slovák Peter Sagan.

Článek

„Když se podíváte na značení na silnici, je jasné, že vyrazil zpoza mě a zatočil doprava. Musel jsem brzdit a uhnout, abych předešel pádu," stěžoval si po závodě německý jezdec ze stáje Etixx - Quick-Step.

Na Twitteru pak uvedl: „Dobrá práce před cílem, kluci. Byli jsme tam ve správní moment. V závěru jsem musel být rád za páté místo a za to, že jsem nenaboural."

Cavendish měl na celou situaci jiný názor. „Pronásledoval jsem Kittela a držel se ho. Viděl jsem, že Quick-Step vyrazil dost brzo a věděl, že by Kittel zůstal osamocený," vysvětloval rodák z ostrova Man.

„(Kittel) trochu přidal, ale už jsem se dostával před něj. Myslím, že byl akorát frustrovaný," dodal vítěz 14. etapy. Po Kittelových protestech se chvíli vyčkávalo s oficiálním potvrzením Cavendishova triumfu, nakonec však Brit mohl pokračovat v oslavách.

Reklama