Hlavní obsah

Počasí komplikuje závod Kolem Polska, krvavě potlučený König odstoupil

Cyklistický závod WorldTour Kolem Polska výrazně komplikuje počasí a kvůli nebezpečným podmínkám po vytrvalém dešti byla zrušena dnešní šestá etapa. Už v sobotu těžký úsek do horského střediska Zakopané nedokončilo 85 jezdců a po pádu na kluzké silnici odstoupil s odřeným obličejem i Leopold König.

Foto: Jan Brychta / Czech Cycling Tour

Leopold König na archivním snímku.

Článek
Fotogalerie

"Najdi pět rozdílů! Vždycky jsem si přál mít rty jako černoch. Každopádně jsem v pořádku," napsal König víceméně rozverně na svůj facebookový profil a přidal fotografii s krvavým nosem i rozbitými rty. Těžký pád utrpěl člen týmu Sky i v pátek, o den později na počasí doplatila téměř polovina celého pelotonu.

Po hromadném pádu zhruba po 20 kilometrech pořadatelé závod neutralizovali. Do cíle v Zakopaném nakonec dorazila jen rovná stovka cyklistů, dnes v podobných podmínkách měli absolvovat 6. etapu. Protože po silnici tekla voda, bláto i kameny, byl úsek kolem Tatranské Bukoviny původně zkrácen z pěti kol na dvě a po průjezdu prvním okruhem zbytek zrušen.

"Chci poděkovat organizátorům za toto rozhodnutí. Podmínky byly příšerné, vyhrál zdravý rozum. Mohlo by to skončit tragicky," uvedla domácí hvězda v pelotonu Michal Kwiatkowski.

Poslední etapou je pondělní časovka na 25 km v Krakově. S náskokem čtyř minut do ní vstoupí jako suverénní lídr Belgičan Tim Wellens, Zdeněk Štybar ztrácí téměř 27 minut a figuruje na 35. místě, Karel Hník je sedmapadesátý. Od Wellense má odstup 47 minut.

Reklama

Související témata: