Hlavní obsah

Hrůzostrašný pád v závěru cyklistického závodu. Neuvěříte, jak k němu došlo

Hrůzná scéna, z níž běhá mráz po zádech, se odehrála v neděli na cyklistickém závodě Kolem jezera Čching-chaj v Číně. Jeden z diváků vstoupil v závěru první etapy do silnice zrovna ve chvíli, kdy se k němu řítil celý peloton. Následoval hromadný pád, při němž vedle viníka utrpělo zranění i šest jezdců.

Chodec způsobil děsivý pád na cyklistickém závodu. Video: Reuters

 
Článek

Od muže v bílém triku to bylo naprosto pošetilé rozhodnutí. Křižovatku přecházel právě v momentě, kdy se na něj valil balík cyklistů jedoucích ve velké rychlosti.

Chodec se po pár metrech střetl se závodníky, kteří se přibližně dva kilometry před cílem pomalu chystali na závěrečný spurt. Následovala děsivá srážka, které neměli cyklisté šanci zabránit. Na zemi jich skončilo zhruba dvacet, z nichž šest bylo zraněno těžce.

Chodec byl údajně zadržen policií, která celý incident nyní vyšetřuje. "Procházet před balíkem dva kilometry před cílem, kdy peloton letí rychlostí 75 km/h, není dobrý nápad. Jeden z nejhorších pádů, jaký jsem kdy viděl," napsal na twitter australský cyklista Nathan Elliott.

Reklama