Hlavní obsah

Dopoval, o triumf na Tour de France přišel. Nyní Američan prodává trávu!

Denver

Před deseti lety vyhrál nejslavnější cyklistický závod Tour de France. Radost z prvenství mu však vydržela jen několik týdnů, v poslední etapě měl Američan Floyd Landis pozitivní dopingový test a o celkový triumf přišel. Teď se čtyřicetiletý jezdec vrhnul na úplně jiné odvětví - společně s Davidem Zabriskiem prodávají marihuanu.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší vítěz cyklistického Tour de France Floyd Landis nyní obchoduje s marihuanou.

Článek

Na rozdíl od předchozího obřího skandálu na Staré dámě je tentokrát jejich aktivita legální. Někdejší kolegové Lance Armstronga z týmu US Postal Landis a Zabriskie podnikají v Denveru a Colorado je jedním z 23 států USA, kde je prodej konopí povolen. Nejen pro lékařské, ale i rekreační účely.

Landis svou vinu v dopingové kauze dlouho zapíral. Až v roce 2010 přiznal, že téměř celou kariéru v sedle užíval nedovolené látky. Nyní rozjel nový „drogový" byznys a na sociálních sítích se pochlubil fotkou ze své pěstírny, kde se doslova brodí marihuanou.

 

Oceans of weed.

Fotka zveřejněná uživatelem Floyd Landis (@floydsleadville),Čec 15, 2016 v 9:37 PDT

Americký cyklista v minulosti užíval konopné produkty ke zmírnění bolesti kyčle. „Jsem opravdu nadšený z nové etapy mého života. Konopný průmysl roste rychle a já mám to štěstí, že v něm působím. Terapeutické využití konopí nemůže být ignorováno. Musíme dát lidem bezpečnější alternativu," citoval server cyclingweekly.co.uk Landise.

Ročně ve Spojených státech amerických utratí za marihuanu zhruba 40 miliard dolarů (960 miliard korun). Legálně však jen zlomek této sumy - asi 2,5 miliardy dolarů.

Reklama