Hlavní obsah

Nová stáj? Kreuziger už má jasno! Vybral si Australany

Praha

Roman Kreuziger bude od nové sezóny jezdit za tým ORICA-BikeExchange. Třicetiletý rodák z Moravské Třebové uzavřel s australskou stájí dvouletý kontrakt. Jeho dosavadní tým Tinkoff letos v profipelotonu skončí, neboť ruský majitel Oleg Tiňkov z cyklistiky odejde.

Foto: Radek Malina, Právo

Roman Kreuziger bude v příští sezóně jezdit za tým Orica-BikeExchange.

Článek

Kreuziger letos obsadil desáté místo v konečném pořadí Tour de France, kde původně startoval jako pomocník Alberta Contadora. Měl čtyři nabídky na přestup a při rozhodování o budoucnosti nakonec vybíral ze dvou variant.

"Orica pro mě byla logickou a snadnou volbou. Obdivuji jejich ambice a cíle. Chci udělat maximum a pomoci jejich mladému týmu," uvedl třicetiletý jezdec v oficiálním prohlášení. Nejlepší jezdec jeho nové stáje Adam Yates z Velké Británie skončil letos na Tour čtvrtý, předtím byl Kolumbijec Esteban Chaves druhý na Giru d'Italia.

Sportovní ředitel ambiciózního týmu Matt White označil Kreuzigera za jednoho z nejlepších cyklistů na WorldTour. "Je to revoluční podpis, do našeho týmu přinese spoustu zkušeností. Může pomáhat k úspěchům našim mladým jezdcům, ale zároveň sám umí vyhrávat na jednorázových i etapových závodech," dodal White na adresu úřadujícího českého mistra.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.