Hlavní obsah

Mistrovské dresy Tinkoff pro každého. Kreuziger je vymění za pomoc pro juniory

Dvanáct mistrovských dresů v barvách stáje Tinkoff je k mání pro kohokoliv bez ohledu na schopnost zvládnout Tour de France stejně skvěle jako český cyklista Roman Kreuziger, jenž poslední ročník nejprestižnějšího etapového závodu dojel na na desáté příčce.

Foto: facebook.com/RomanKreuziger86.

Cyklista Roman Kreuziger s dresy, které věnoval do dražby.

Článek

Jeden z nejlepších českých cyklistů a úřadující český šampión, jenž bude od nové sezóny oblékat dres stáje Orica Bike ExChange, věnoval do charitativní dražby dvanáct svých mistrovských dresů s vlastnoručním podpisem.

Kreuziger výtěžek aukce hodlá použít na podporu cyklistiky v Česku. Finance z dražby (http://www.sportovniaukce.cz/homepage/auction/558) poputuje plzeňskému středisku cyklistiky SK Petřín Plzeň, které vybrané prostředky použije k pokrytí nákladů spojených s přípravou juniorů.

"Přijde mi logické, abych pomohl tam, kde je třeba. Pokud se podaří vychovat nadějného cyklistu, budu moc rád. Současně jsem rád za každé dítě, které se hýbe a má ze sportovní aktivity radost," přibližuje Kreuziger důvody rozhodnutí výjimečné trikoty vydražit.

"Jde o mistrovské dresy, které není možné nikde sehnat. Jsem na ně mimořádně hrdý, protože mi během závodů připomínaly domácí mistrovský titul," říká Kreuziger.

"Doufám, že se fanoušcí nechají vyhecovat, udělají radost sobě nebo svým blízkým pod stromeček a pomohou tak dobré věci," míní český elitní cyklista, že jeho dresy mohou posloužit i jako šance k obdarování při nadcházejících svátcích.

Reklama