Hlavní obsah

Za Kreuzigerovy dresy pojedou junioři z Plzně na hory, a pak polykat kilometry do Chorvatska

Celkem 114 440 korun získal český cyklista Roman Kreuziger za dvanáct mistrovských dresů s podpisem v barvách stáje Tinkoff, které věnoval do dražby. Jeden z nejlepších českých cyklistů a úřadující český šampión, jenž bude od nové sezóny oblékat dres stáje Orica Bike ExChange, věnoval výtěžek aukce na podporu cyklistiku v Česku.

Foto: facebook.com/RomanKreuziger86.

Roman Kreuziger s Václavem Novákem, trenérem juniorů SK Petřín Plzeň, a několika jeho svěřenci.

Článek

Kreuziger výtěžek dražby, kterou spustil už v prosinci, předal ještě před odletem na soustředění na Kanárských ostrovech juniorskému týmu SK Petřín Plzeň.

„Pomoc juniorským cyklistům z Plzně vnímám jako moji osobní povinnost. Vím, jak důležitou roli hraje kvalitní příprava, proto jsem rád, že částka bude použita pro pokrytí zimní a jarní přípravy. Klukům a holkám přeji, aby ten pot a dřina stála za to a těším se na výsledky jejich přípravy v závodech," prohlásil úřadující český šampión.

"Přijde mi logické, že jsem pomohl tam, kde je třeba. Pokud se podaří vychovat nadějného cyklistu, budu moc rád. Současně jsem rád za každé dítě, které se hýbe a má ze sportovní aktivity radost," vysvětlil Kreuziger důvody rozhodnutí výjimečné trikoty vydražit.

"Jde o mistrovské dresy, které není možné nikde sehnat. Jsem na ně mimořádně hrdý, protože mi během závodů připomínaly domácí mistrovský titul," upozornil Kreuziger.

Reklama