Hlavní obsah

Děsivé! Slavný cyklista si natočil vlastní hrůzný pád do rokle

Barcelona

Na „stará“ kolena znovu rozjíždí kariéru proficyklisty a pořádně si při tom už stačil natlouct. Španěl Joaquim Rodríguez ve svých sedmatřiceti loni oznámil, že sezóna je pro něj poslední, ale s ohledem na lákavou nabídku ještě změnil stanovisko a coby člen stáje Bahrain-Merida se pustil zase do přípravy. Na sítích se záhy pochlubil, co ho potkalo.

Cyklista spadl do rokle

 
Článek

Sténal, zprvu se zdálo, že se bude těžce zvedat, ale za pár sekund už se z rokle hrnul znovu na kolo. Hrozivě vyhlížející chvíle ho potkaly při běžném sjezdu v pravotočivé zatáčce, do níž vjel poněkud nepřiměřenou rychlostí. Přes svodidla letěl do hluboké prolákliny, pak už bylo jen slyšet sténání a vzdychání, které kromě obrazu zachytila kamera připevněná na jeho těle.

Na sítě později přidal k děsivým obrázkům slovní doprovod. „Chování cyklisty po pádu: 1. Zjistím, že jsem fit. 2. Zjistím, jak je na tom kolo? 3. Narovnám řídítka a jede se dál."

Rodríguez svoji úspěšnou profikariéru rozjížděl už zkraje tohoto století, dokázal během ní urvat umístění na stupních v celkové klasifikaci Tour de France, Giro d´Italia i Vuelty a ještě loni v Riu na olympiádě skončil pátý. Má na kontě spoustu dalších pozoruhodných výsledků i na nejprestižnějších závodech.

Přidá věhlasný borec ještě další? Těžko říci. Není pořádně jasné ani, to, do jak velké hloubky se při tréninku zřítil. Snad pětimetrové, možná ještě větší, ale jisté je, že vyvázl bez většího zranění. Už to může považovat za úspěch.

Reklama