Hlavní obsah

Cink na silnici válí. V týmu už mluví o slavné Tour de France

Praha

Jako ve snu si musí připadat Ondřej Cink. Šestadvacetiletý cyklista loni na podzim opustil horská kola a přestoupil na silnici. V nově vzniklém týmu Bahrain Merida oslnil hned v úvodních závodech a dokonce už byl zařazen do širší nominace na Tour de France.

Foto: teambahrainmerida.com

Český cyklista Ondřej Cink.

Článek

Když loni v říjnu Ondřej Cink oznámil, že končí se závoděním na horských kolech a přechází na silnici, zároveň přiznal, že jeho velkým snem je absolvovat slavnou Tour de France. Věděl, že díky přestupu má velkou šanci si jednou své přání splnit, že to ale bude tak brzy, nečekal.

Ale není se čemu divit. V lednu při své premiéře v dresu týmu Bahrain Merida vybojoval v závodě Tour Down Under v Austrálii dvaadvacáté místo a před pár dny se v etapovém podniku Kolem Andalusie dokonce prosadil už do desítky, když byl celkově devátý.

Všechny svými skvělými výkony překvapil a oslnil natolik, že už ho stáj zařadila do širší nominace pro Tour de France. „Vůbec jsem nečekal, že to půjde takhle hladce. Sám jsem překvapený a zároveň strašně šťastný, že mi to takhle vyšlo. Dokonce se v týmu mluví o Tour de France, což je pro mě absolutní šok,“ řekl v rozhovoru pro web supercycling.cz šestadvacetiletý cyklista.

„Původně jsem letos žádnou Grand Tour v plánu neměl, ale teď je možné, že se to změní. Zatím je předčasné z toho dělat nějaké závěry, ale měl bych odjet na soustředění s částí týmu, která o Tour bude bojovat,“ prozradil Cink s tím, že v březnu má na programu  italskou cyklistickou klasiku Strade Bianche a poté závod Kolem Katalánska.

Bývalý mistr světa v kategorii do třiadvaceti let na horských kolech zazářil v Andalusii jak v časovce, kde obsadil patnácté místo, tak i v královské horské etapě. „Vůbec jsem nevěděl, co od sebe můžu čekat. Na časovkářské koze jsem seděl podruhé v životě. Sedl jsem na to a jel jsem doraz. Nahrálo mi, že časovka měla jen dvanáct kilometrů a byla dost zvlněná,“ vyprávěl dál. „Na dlouhou časovku mi ještě chybí takový ten správný tah. Cítím, že se na tom kole musím ještě líp poskládat. Chce to ještě spoustu tréninků,“ uzavřel Cink.

Reklama