Hlavní obsah

Na Pražské schody opět přijede Francouz Martinez

PRAHA

Hlavními hvězdami 13. ročníku mezinárodního exhibičního závodu horských kol Velká cena České spořitelny - Pražské schody budou olympijský vítěz ze Sydney Miguel Martinez z Francie, dvojnásobný vítěz Světového poháru Christoph Sauser ze Švýcarska a Švéd Fredrick Kessiakof. Ve středu to na tiskové konferenci oznámili pořadatelé. Závod se uskuteční ve středu 7. června.

Foto: pro Sport.cz J. Němec (mtbs.cz)

Ilustrační foto

Článek

Vedle této trojice a kompletní české špičky se divákům představí ještě Christoph Soukup z Rakouska. Program začne v 15:00, hlavní závod bude odstartován v 18:00. Pojede se na jednu hodinu plus jedno kolo a jezdci absolvují okruh přibližně třináctkrát.

Trasa závodu tradičně vede uličkami Malé Strany a Hradčan, unikátní je sjezd 189 zámeckých schodů. Okruh, který začíná v Nerudově ulici, měří 1450 metrů. Pražské schody jsou součástí projektu Kolo pro život, který je největším domácím seriálem závodů horských kol pro veřejnost i profesionály.

"Za existenci závodu jsme představili divákům tři generace bikerských hvězd až po současnou absolutní špičku v čele s olympijským vítězem Martinezem. Ve startovním poli se vystřídala celá řada mistrů Evropy, světa a medailistů z olympijských her," řekl ředitel závodu Robert Bakalář.

Reklama