Hlavní obsah

Exmistr světa Gilbert po dvou a půl letech vyhrál etapový závod

De Panne

Bývalý mistr světa Belgičan Philippe Gilbert vyhrál na domácích silnicích cyklistický závod Tři dny de Panne-Koksijde. Čtyřiatřicetiletý jezdec stáje Quick-Step Floors zvítězil v etapovém závodě poprvé od října 2014, kdy triumfoval v podniku Kolem Pekingu.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Belgický cyklista Philippe Gilbert ze stáje Quick-Step Floors Team skončil na nedávných závodech v Harelbeke druhý. Teď ale vyhrál na domácích silnicích cyklistický závod Tři dny de Panne-Koksijde.

Článek

Na Tři dny de Panne-Koksijde ovládl Gilbert úvodní etapu a první místo již udržel. Vedle celkového prvenství vyhrál také bodovací soutěž.

První část závěrečné třetí etapy pro sebe ve spurtu rozhodl Němec Marcel Kittel, třebaže se zhruba 15 km před cílem zapletl do hromadného pádu. Ve finiši předčil norského rivala Alexandera Kristoffa.

Následnou časovku na 14,2 km vyhrál Australan Luke Durbridge, Gilbert byl sedmý se ztrátou 17 sekund. Celkové vítězství uhájil o 38 sekund před Rakušanem Matthiasem Brändlem.

Gilbert i Durbridge doufají, že formu využijí v nedělní klasice Kolem Flander. "Přiletí za mnou rodiče a poprvé mě uvidí závodit v Evropě. To je velká motivace. Trochu mě mrzí, že mi tady uteklo celkové pořadí, ale to se stává," řekl Durbridge, který ve druhé etapě nezachytil rozhodující únik.

Cyklistický závod Tři dny de Panne-Koksijde - 3. etapa
1. část (118,5 km):
1. Kittel (Něm.) 2:37:29
2. Kristoff (Nor.)
3. Modolo (It.) stejný čas
...69. Turek (ČR) -5.
2. část (časovka 14,2 km)
1. Durbridge (Austr.) 17:38
2. S. Chavanel (Fr.) -1
3. Kristoff -2
...Turek nenastoupil.
Konečné pořadí
1. Gilbert (Belg.) 12:08:57
2. Brändle -38
3. Kristoff -43.

Reklama