Hlavní obsah

Cyklista Gilbert kvůli zranění z vítězného Amstelu přijde o Giro

Brusel

Belgický cyklista Philippe Gilbert kvůli zranění z nedělního závodu Amstel Gold Race, který vyhrál, přijde také o plánovaný start na Giru d'Italia. Kolega Petra Vakoče a Zdeňka Štybara z týmu Quick-Step má natrženou pravou ledvinu a potřebuje minimálně dva týdny k plnému uzdravení. Jubilejní 100. ročník Gira startuje na Sardinii 5. května.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Amstel Gold RaceVideo: sntv

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý Gilbert v nedělní klasice v Nizozemsku upadl, ale navzdory tomu si na Amstelu dojel pro čtvrté vítězství v kariéře. Po závodě se podrobil vyšetření v nemocnici a na radu lékařů se rozhodl vynechat zbylé dva závody "ardenského týdne", středeční Valonský šíp a nedělní Lutych-Bastogne-Lutych.

Po dalších konzultacích mezi týmem a lékaři bylo rozhodnuto, že mistr světa z roku 2012 neusedne na kolo dva týdny a nebude tak oproti plánu startovat na Giru.

"Je to pro mě velká rána. Giro je nádherný závod, v němž jsem v minulosti zažíval úspěchy," připomněl Gilbert svá tři etapová vítězství na italské Grand Tour. "Ale tahle zranění jsou vždycky citlivá a nedoporučuje se věci uspěchat," dodal belgický šampión, jenž na jaře vyhrál i slavnou klasiku Kolem Flander a etapový závod Tři dny de Panne-Koksijde.

Gilbert je další osobností, jež musela kvůli zdravotním problémům vzdát letošní Giro. Problémy s kolenem vyřadily ze závodu už dříve českého vrchaře Leopolda Königa a italského spolufavorita Fabia Arua.

Reklama