Hlavní obsah

Cyklista Moreno byl vyloučen z Gira za strčení do soupeře

Španělský cyklista Javier Moreno byl vyloučen z Gira d'Italia za to, že v dnešní etapě vystrčil rukou ze silnice Itala Diega Rosu. Dvaatřicetiletý domestik týmu Bahrajn Merida tak nebude po zbytek závodu k ruce svému lídrovi Vincenzu Nibalimu, jenž obhajuje loňské vítězství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tahání za dres v podání MorenaVideo: sntv

 
Článek

Moreno se dostal s Rosou do konfliktu necelých dvacet kilometrů před cílem etapy, krátce před začátkem stoupání na Etnu. Španělský cyklista chytil Itala za dres a vystrčil ho ze silnice. Rosa musel po incidentu měnit kolo, ale vyvázl bez zranění.

"Byla to od něj hloupost. Když jeden cyklista vystrčí druhého ze silnice mezi diváky, je to nebezpečné," uvedl Rosa, jenž dokončil etapu na 78. místě s třináctiminutovým odstupem za vítězem.

Komisaři Mezinárodní cyklistické unie (UCI) udělili Morenovi pokutu 200 franků (necelých pět tisíc korun) a za to, co nazvali "násilným činem", ho vyřadili z Gira.

"Jsme proti jakémukoli násilí v cyklistice. Něco takového není dobré pro žádný tým. Rozhodnutí UCI respektujeme," uvedl generální manažer Morenovy stáje Bahrajn Merida Brent Copeland.

Reklama

Související témata: