Hlavní obsah

Druhou etapu Kolem Kalifornie vyhrál Majka a vede i celkově

San Jose

Bronzový olympijský medailista z Ria Rafal Majka vyhrál druhou etapu závodu Kolem Kalifornie a dostal se do průběžného vedení. Polský cyklista v čele vystřídal vítěze úvodní nedělní etapy Marcela Kittela, jemuž na závodu World Tour pomáhá jeho kolega z týmu Quick-Step Zdeněk Štybar.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cyklista Rafal Majka vyhrál druhou etapu závodu Kolem KalifornieVideo: sntv

 
Článek

Sedmadvacetiletý Majka v závěrečném stoupání relativně krátké etapy o délce 144,5 km bojoval se silným protivětrem a Novozélanďanem Georgem Bennettem. První místo však na pásce v San Jose uhájil a připsal si premiérové vítězství v dresu týmu Bora, za který od letošní sezony jezdí.

Český cyklista Štybar startuje v Kalifornii poprvé od jarních klasik. V pondělní etapě vyhrál úvodní spurtérskou prémii, v kopcích se už ale do dění vepředu nezapojoval a dojel s odstupem 17:45 minut na 82. pozici.

"Většina etap je rovinatých, takže to bude na Marcela Kittela, ale pro mě je to důležité na rozjetí. První den se nám podařilo už vítězství. Ve druhé etapě to bylo daleko těžší, než jsem čekal. Etapa byla krátká, ale strávili jsme víc času v autobusu než jízdou. Na start 1,5 h a z cíle 3,5 h, uff. Zítra zase rovina," uvedl Štybar na facebooku k úvodu závodu, jenž potrvá do soboty.

Cyklistický závod Kolem Kalifornie (WorldTour) - 2. etapa (144,5 km):
1. Majka (Pol./Bora) 3:43:46
2. Bennett (N. Zél./LottoNL) stejný čas
3. Boswell (USA/Sky)
4. Morton (Austr./Dimension Data) oba -7
5. Gesink (Niz./LottoNL)
6. Bookwalter (USA/BMC) oba -37
...
82. Štybar (ČR/Quick-Step) -17:45
Průběžné pořadí:
1. Majka 7:29:14
2. Bennett -2
3. Boswell -14
4. Morton -16
5. Gesink
6. Bookwalter oba -48
...
61. Štybar -17:53

Reklama

Související témata: