Hlavní obsah

Moje chyba. Přepálil jsem trénink, nejel bych ani na nákup, lamentoval Kulhavý

Praha

Plánoval velké představení. V úvodním podniku Světového poháru horských kol cross country v Novém Městě na Moravě chtěl dvojnásobný olympijský medailista Jaroslav Kulhavý vstup do sezóny s pódiovým umístěním. Místo toho se musel spokojit až s pětapadesátou příčkou. Když projížděl cílem, jen bezmocně kroutil hlavou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

SP na horských kolech v Novém Městě - muži EliteVideo: sntv

 
Článek

K závodu ve Vysočina Aréně jste upínal prakticky veškerou pozornost posledních dvou měsíců. Je výsledek velkým zklamáním?

Sešlo se to vážně hodně blbě. Snad mě to alespoň nakopne do další části sezóny. V Novém Městě chci vždy uspět hlavně kvůli fanouškům. I kvůli nim jsem závod dojel. Nechtěl jsem slézt. Není nic příjemného, když má člověk úplně prázdné nohy. S kondicí, kterou jsem měl v neděli při závodě, bych nejel ani nákup, natož pak třeba na trénink...

Můžete přiblížit co se přesně přihodilo? Ještě v průběhu týdne před závodem při Pražských schodech jste vypadal ve skvělé formě?

Většinou na Vysočině, je to v mém podání buď dobré, nebo hodně špatné. V minulosti jsem si tu vybral pád, pak defekt a nyní jsem zkombinoval obojí. Lehnul jsem už při rozjíždění před závodem, kdy jsem si bolestivě narazil žebra. Pak při závodě jsem spadnul znovu na stejnou stranu. A ještě jsem to zkombinoval s blbýma nohama.

Neupínal jste se za dané konstelace ke startu, kde jste se mohl chytit některé ze skupin vpředu?

Nájezd je dlouhý, takže pokud člověk výkonnost má, mohl by se dostat dopředu. Jenže já jsem se neposouval. Prostě mi chyběly stoprocentní nohy.

Co vám běželo hlavou, když jste se trápil na trati, a ještě vás potkal defekt předního kola?

Že je to třešnička na dort. Spadnul jsem v důsledku defektu na to bolavé žebro. Budu muset podstoupit nějaká vyšetření, aby se zjistilo, jestli je jen naražené, nebo zlomené. Ale vlastně je to vcelku jedno. Zlomené žebro jsem měl v minulosti už asi pětkrát. Stejně na tom nic nezměním. Musím jet v určitém režimu a počkat, až se to zlepší.

Ovlivní zranění hodně trénink? Budete muset přípravu korigovat?

Určitě se chci v tréninku posunout. Za týden v Albstadtu hodlám vybojovat lepší výsledek. A musím se připravit na další část sezóny, která je pro mě hodně důležitá a začne poslední červnový víkend mistrovstvím světa v maratónu. Během dalších dvou týdnů jsou pak v programu dva díly Světového poháru. Pojede se v Andoře, která mi nadmořskou výškou moc nesedí, ale nejpozději v polovině července v Lenzerheide se chci vrátit na pozice, kam patřím.

Jaké je vaše aktuální rozpoložení? Spíše než naštvaný, vypadáte smířený či lehce ironický?

Počítal jsem i s variantou, že to nebude dobré. Po březnovém Cape Epic jsem neměl v následujících týdnech dobré pocity. Prodělal jsem alergii, měl jsem potíže s dýcháním. Neodvedl jsem v tréninku sto procent podle plánu. Byl jsem připravený, že to může být horší, ale na začátku týdne před Vysočinou se to neuvěřitelně zlepšilo. Jenže v neděli bylo vše zase jinak. Možná jsem to trochu přehnal v tréninku. Jak jsem se cítil dobře, dal jsem přípravě přes sto procent. A dost možná jsem přestřelil. Klíčovým faktorem byly špatné nohy, takže moje chyba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články