Hlavní obsah

Sagana hájí Češi i Armstrong. Nesouhlasím, vykopli největší hvězdu, totálně to pos*ali, říká

Vittel

Vyloučení slovenského cyklisty Petra Sagana z letošní Tour de France po finiši čtvrté etapy vzbudilo velmi silné emoce a spoustu protichůdných reakcí. Mezinárodní cyklistická unie potrestala dvojnásobného mistra světa za střet s Britem Markem Cavendishem, jenž po pádu do bariéry ve spurtu kvůli zlomené lopatce na Tour skončil. Saganova stáj Bora Hansgrohe podala proti verdiktu protest, který byl však zamítnut. Spurtérského fantóma se také zastalo hned několik současných či bývalých cyklistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 4. etapy Tour de FranceVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dojezd 4. etapy Tour de France

„Tým s rozhodnutím nesouhlasí a podává oficiální protest. Peter Sagan odmítá, že by nesl vinu nebo byl jinak zapletený do pádu Marka Cavendishe v posledních 200 metrech cílové rovinky. Peter se během sprintu držel svojí linie a nemohl tak vidět Cavendishe na pravé straně. Tým požádal o nápravu rozhodnutí o Peteru Saganovi ze 4. etapy," stojí v prohlášení stáje.

Slovenského rychlíka se zastávají i čeští cyklisté. „Prohlédl jsem si to několikrát. Cavendish padal před kontaktem se Saganovým loktem...byl příliš blízko plotu. Jury by měla své rozhodnutí zrušit," napsal na svém twitterovém účtu Leopold König. V podobném duchu se vyjádřil po dojezdu etapy také Roman Kreuziger.

„Každý profesionální cyklista musí souhlasit s tím, že to nebyla Peterova chyba. Špatné rozhodnutí Tour," má jasno i Jan Bárta.

Ostře se proti verdiktu jury ohradil také někdejší kontroverzní šampión a dopingový hříšník Lance Armstrong.

„Nesouhlasím. Absolutně s tím nesouhlasím. Za tohle neměl být vyloučený. Závod právě přišel o největší hvězdu. Nemůžu uvěřit, že ho vykopli z Tour. Totálně to pos*ali," prohlásil na svém facebookovém účtu Armstrong.

Saganovi se také omluvil Němec André Greipel, jenž se nejprve postavil na stranu proti Slovákovi s tím, že s ním sám měl v jedné z prémií problémy, a to rovněž kvůli kontaktu s loktem. Pak svůj názor ale vzal zpět.

„Někdy bych si měl napřed pořádně prohlédnout obrázky, než něco řeknu. Omlouvám se Peteru Saganovi a myslím si, že rozhodnutí je příliš tvrdé," zastával se soupeře Greipel.

Souhlasíte s vyloučením Petera Sagana z letošní Tour de France?
Ano
26,5 %
Ne
73,5 %
Celkem hlasovalo 75397 čtenářů.

Reklama

Související témata: