Hlavní obsah

Sagane, ty bastarde, máme tě! König zveřejnil uniklou „tajnou nahrávku“

Diskvalifikace Petera Sagana z Tour de France i po několika dnech rozděluje cyklistický svět. Zatímco někteří verdikt rozhodčích obhajují, většina stojí na straně slovenského závodníka. Naposledy se jej zastal týmový kolega ze stáje Bora hansgrohe Leopold König, který na slavném závodě kvůli rehabilitaci po operaci kolene nestartuje. Český cyklista přišel s novou verzí Saganova vyloučení, v níž se komisařům vysmívá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dojezd 4. etapy Tour de FranceVideo: sntv

 
Článek

„Tajná nahrávka, kterou viděli jen komisaři na Tour de France, unikla! Po tomhle se nedivím, že Peťo jede domů," napsal König na svém facebookovém profilu pod zveřejněnou fotomontáží, na níž je Sagan zobrazen, jak slavil svůj triumf v páté etapě Kolem Švýcarska, generálce na Tour. Vedle něj je pak zachycen Mark Cavendish, který při spurtu ve čtvrté etapě Tour padá ze svého kola.

„Sagane, ty bastarde, máme tě! Tvoje jury!," dodává König ve svém příspěvku.

Sagan byl diskvalifikován po úterním dojezdu čtvrté etapy, když podle Mezinárodní cyklistické unie UCI zavinil pád Marka Cavendishe do bariéry. Slovák nejprve obdržel půlminutovou penalizaci, následně byl ale z Tour de France vyloučen.

Jeho stáj se proti trestu sice odvolala, úspěšná ale nebyla. Žádosti o návratu Sagana do pelotonu následně nevyhověla ani sportovní arbitráž CAS. Sedmadvacetiletý cyklista tak přišel o šanci získat pošesté za sebou zelený trikot pro nejlepšího sprintera Tour. V ní nepokračuje ani Cavendish, jenž pád odnesl zlomenou lopatkou.

Reklama