Hlavní obsah

Kauza Sagan pokračuje: organizátoři Tour měli slovenským fanouškům brát vlajky

Praha

Kauza okolo vyloučení Petera Sagana z cyklistické Tour de France nebere konce. Do komisařů zodpovědných za konec populárního jezdce na slavném závodu se jako poslední pustil šéf Slovenského cyklistického svazu Peter Privara.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dojezd 4. etapy Tour de FranceVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 4. etapy Tour de France

Peter Sagan, slovenský cyklista vyloučený z Tour de France

„Někdy si ti mezinárodní rozhodčí myslí, že jsou polobohové. Později toho rozhodnutí možná budou litovat, protože veřejné mínění se postavilo za Peťa Sagana," prohlásil Privara v rozhovoru pro televizi Joj.

Sagan byl diskvalifikován po úterním dojezdu čtvrté etapy, když podle Mezinárodní cyklistické unie UCI zavinil pád Marka Cavendishe do bariéry. Slovák nejprve obdržel půlminutovou penalizaci, následně byl ale z Tour de France vyloučen. Nepomohlo ani odvolání Saganovy stáje Bora hansgrohe, cyklistův návrat do pelotonu později zamítla i sportovní arbitráž CAS.

„Peťo momentálně doplácí na svoji slávu. Francouzi si myslí, že jsou střed světa a Tour de France, to je jen Francie. Asi se neumějí vyrovnat s tím, že příroda nebo Bůh někomu nadělil takový talent, jako má Peter Sagan," rýpl si Privara do organizátorů Tour.

Té show už stačilo

„Tour mezi fanoušky cyklistiky na celém světě, natož na Slovensku, ztratila svůj kredit a dobré jméno. Komise rozhodčích jednoznačně pochybila. Je to nepřijatelné pro každého sportovního fanouška, nejen pro ty Petera Sagana," pokračoval.

Podle šéfa cyklistického svazu našich východních sousedů prý atmosféra na Tour de France už není taková, jaká bývala v minulých letech. „Kdysi tam panovala domácí atmosféra, ale teď? Příznivci, kteří tam byli, mi telefonovali, že jim dokonce organizátoři brali slovenské vlajky. Že už té show stačilo. Takže nevím," prozradil Privara.

Reklama

Související témata: